Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Retraitedag De helende kracht van stilte, Huissen, 26 jan 2019

Omschrijving:

Stiltedag in Klooster Huissen (bij Arnhem),

Tijdens deze retraitedag onderzoek je de waarde van stilte, de weldadigheid ervan en de helende kracht.

stilteOgenschijnlijk is stilte nutteloos en verloren tijd, want bij velen is er het besef dat we geen tijd mogen verliezen. Daarom zijn we de hele dag lekker bezig en actief. Maar vaak zijn we té actief en is de balans tussen ontspanning en inspanning zoek.
Hoe kan het rustiger worden in je leven? Dat kan door momenten van stilte in te lassen. Stilte is dus bepaald niet nutteloos. Ze is weldadig, helend zelfs. Ze is een krachtige bron die stress reduceert en je leven vitaliteit schenkt.

Tijdens deze retraitedag onderzoek je de waarde van stilte. Dat doen we in de passende omgeving van een klooster met een verstillende sfeer. Het klooster is al eeuwenlang een geschikte plaats waar rust en stilte tot de vanzelfsprekende leefstijl behoren en alles erop gericht is de blik naar binnen te kunnen richten. Door deze retraitedag in deze verstillende omgeving te laten plaatsvinden worden we geholpen nog beter in contact te komen met stilte en met onszelf.

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten en stilte. We proeven stilte en staan stil bij de vraag wat stilte met je doet en hoe je de kracht van stilte op een simpele manier nog meer in je leven kunt integreren en benutten. We lunchen in stilte.

Laat je tijdens deze dag verrassen door wat er te ontdekken valt over stilte en jezelf.

Prijzen: tarief A: € 78,  tarief B: € 88; tarief C: € 98

Deze dag vindt plaats in klooster Huissen. Klik hier om je voor deze dag in klooster Huissen in te schrijven.

Adres:
Stadsdam 1
Huissen, Gelderland
6851 AH
Nederland
Map and Directions

Datum: 26 januari 2019