Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Heilige wond

Operazangeres Mart Blom is succesvol. Wel worstelt ze nog steeds met een opmerking van haar conservatoriumdocent. Ze zou zelf geen contact hebben met haar gevoel en mensen met haar zangkunst onvoldoende raken. Dan blijkt er een knobbeltje op haar stemband te zitten. De stembandoperatie mislukt en nu is ze haar prachtige zangstem kwijt. Ze kan niet meer zingen. Ze ontdekt haar nieuwe missie en wordt haptotherapeut. Via de haptonomie leert ze in contact te komen met haar gevoel en anderen helpt ze in contact te komen met hun gevoel. Ze behandelt musici zodat die meer gevoel in hun muziek gaan leggen – iets wat zij als klassieke zangeres moeilijk kon.

Het is een verhaal over een crisis die een kans wordt. Als er een crisis ontstaat in je relatie, gezondheid of werk is dat een moment van bezinning. Nieuwe deuren kunnen zich openen, een nieuwe richting kan worden gekozen. Achter alle pijn kan zich nieuw leven tonen. Juist als het leven in de knel komt, ontstaat de mogelijkheid te veranderen en verdieping en verrijking te vinden.

Het kan een grote verandering zijn, zoals het verhaal van Mart Blom, het kan ook kleiner. Maar niet minder waardevol. Je hebt een glutenallergie en je begint een website waar je glutenvrije producten kunt kopen of je hebt astma, volgt een ademtherapie en besluit ademtherapeut te worden.

De weg naar jezelf gaat vaak via een beproeving. Net als operazangers Mart Blom moeten we iets opgeven waar we wezenlijk aan zijn gehecht, onze trots, ons talent, onze resultaatgerichtheid, ons plan. We kunnen onze diepste gewondheid onder ogen zien. Dat is een heilige wond. Deze blijkt verbonden met onze missie, met datgene wat we hier op aarde te geven hebben. Door onze diepste gewondheid onder ogen te zien, kunne we onze talenten ontplooien en aan onszelf en aan de wereld geven.

Aankomende retraites

Emoties: bron(nen) van vitaliteit, 8 juni, klooster Huissen. Tijdens deze retraitedag verken jij je emoties, leert hoe je ermee kunt omgaan en optimaal kunt profiteren van deze krachtbronnen.

Zomertijd, ademtijd, 31 juli–4 augustus, Steyl klooster St. Michael. Tijdens deze vijfdaagse retraite maak je kennis met een keur aan meditaties die jou helpen een antwoord te vinden op de vraag wat zich in jou wil meedelen.

Mijn innerlijk kompas, 20–22 september, Steyl klooster St. Michael. Een retraiteweekeinde dat je in contact brengt met je intuïtie die je leert te gaan gebruiken en erop te vertrouwen. 

Vitaliteit en balans in je leven. Een reis door de chakra’s, 14–18 oktober, Klooster Huissen. In deze midweekretraite verken je belangrijke levensthema’s en vitaliseer en harmoniseer je de belangrijkste chakra’s.

Nieuw boek: Omarm jezelf

Zojuist verschenen

Omarm jezelf als je angstig, onveilig of eenzaam bent. Dat is de simpele boodschap van dit boek. Zelfliefde is beslist geen egoïsme, maar houdt de goede zorg in voor jezelf en is een basis om liefde met anderen te delen. Jezelf omarmen vraagt om oefening en leert jou dat je goed bent zoals je bent. Kern van de oefening is contact te maken met je lichaam, je emoties, je pijn, je hart en je diepste bron.

Ton Roumen combineert eeuwenoude westerse en oosterse spirituele wijsheden met eigentijdse praktische en helende inzichten. Hij laat zien hoe je vanuit mildheid en compassie kunt leven. Ervaringen van mensen die het spoor van zelfliefde zoeken, zorgen voor een persoonlijk accent. Elk hoofdstuk eindigt met een meditatie. Met al deze ingrediënten biedt dit boek een hoopvolle boodschap die praktisch toepasbaar is bovendien.  

Bestel het boek via Berneboek

Ton Roumen, Omarm jezelf. Berne Media | Uitgeverij abdij van Berne. 144 pag. 16,90. ISBN 978-90-8972-310-9 (E-book, ISBN 978-90-8972-309-3)