Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Hoe bescherm ik me energetisch?

Als je last hebt van de energie van anderen, als anderen jou claimen of aan je blijven ‘plakken’ of ‘trekken’ kun je oefenen om neutraal te blijven. Als je niet neutraal bent, kun je namelijk gaan vechten of worstelen met iets dat vervelend is. Als je echter neutraal blijft, ben je beter beschermd en kun je de energie en informatie van anderen beter ‘van je af laten glijden.’

Ga rustig zitten op een stoel en adem een paar keer rustig in en uit. Grond jezelf. Dat kan bijvoorbeeld door je voor te stellen dat je voeten zwaarder worden en de neiging hebben de grond in te zakken.

Stel je voor dat je rozen om je heen zet. Eén voor je, één aan je linkerkant, één rechts en één achter je. Visualiseer grote rozen, die in de aarde geworteld zijn, hoe groter hoe beter het zal lukken om je energetisch te beschermen. Want dat is een van de functies van rozen: ze absorberen en neutraliseren de energie van anderen. Als het nodig is, kun je zelfs een hele rozenhaag visualiseren. Stel je voor dat je een energetische, geluidloze bladblazer hebt, waarmee je alle aandacht en energie van anderen in je aura wegblaast, over de rozenhaag heen, zodat jouw ruimte weer schoon en neutraal wordt. ‘Ververs’ zo nu en dan de rozen door ze ‘op te blazen’ met een klein helder wit flitsend licht en een zacht, maar duidelijk ‘pfff’ geluid. Visualiseer tot slot een zon die anderhalve meter boven je hoofd staat en vul je helemaal op met het licht ervan. Neem dus een heerlijk persoonlijk zonnebad. Je kunt je ook nog voorstellen dat in die zon een magneet zit, die alle energie van jou die elders rondslingert, weer aantrekt en terugkomt bij jou. De zon zuivert die energie, en de schoongemaakte energie komt dan weer bij jou en in je aura terecht.

Een andere manier om je energetisch te beschermen is je voor te stellen dat je een lichaam van glas hebt. En stel je voor dat dit lichaam aan niets weerstand biedt en dat alle energieën van anderen die op je af komen, dwars door dat lichaam gaan, of er op afketsen, dus geen effect op je hebben. Je gebruikt zelf helemaal geen energie om die personen op afstand te houden. Hun energie (ideeën, emoties) komen op je af en gaan dwars door je heen of ketsen af, zonder dat er iets in jezelf verandert. Je kunt ook nog visualiseren dat de energie van die anderen met een kringetje rechtstreeks teruggaat naar de persoon van wie ze afkomstig is.