Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Je geest doorgronden

Mensen zijn nieuwsgierig en houden ervan ontdekkingen te doen. Ze zijn bereid veel moeite te doen vreemde culturen en onbekende diersoorten te leren kennen. In het verleden hebben vorige generaties geen rust gevonden voordat de wereld in kaart was gebracht – letterlijk. Uitvindingen zoals de stoommachine, de telefoon en de computer veranderden de wereld ingrijpend. En ook ziektes zijn geïnventariseerd evenals de mogelijkheden om daarvan te genezen.  

meditatie

Aan de buitenkant hebben we alles goed in kaart gebracht, maar wat weten we eigenlijk van onze binnenkant? Kennen we onszelf, onze eigen geest? Wie heeft zijn eigen geest helemaal doorgrond? Daar weten we doorgaans minder van dan van onze omgeving. Onze eigen geest is onbekend terrein.

Wat valt er te ontdekken over jezelf? Welke invloed hebben gedachten en gevoelens op jou? Ben jij de baas over je gedachten of ben jij er een slaaf van? Ben je misschien toch onvrij terwijl je ervan overtuigd bent dat je vrijheid oneindig is en kunt kiezen wat je wilt?

Leer de aard van je geest kennen en maak je los uit je geestelijke slavernij. Dat kan door waarnemer te worden. Niet van de wereld buiten je maar van je eigen geest. In ieder van ons is achter onze gedachten een waarnemende instantie. Schakel die in. Als je waarnemer wordt, stap je uit je verhaal en daarmee uit je pijn, uit je worstelingen, je verwarring. Jij valt niet samen met je verhaal. Je kunt je ervan losmaken. Vanaf een afstand krijg je inzicht in de aard van je geest en wordt die bovendien rustig en helder. Een kalme geest brengt innerlijke kracht en zelfvertrouwen. De waarnemer is zelfs de sleutel tot een leven in liefdevolle vriendelijkheid. Het bezorgt je niet alleen een rustige geest, maar ook een rustig en vriendelijk hart.  

 Aankomende retraites:

Ik hoop van harte dat de lockdown straks wordt opgeheven en de geplande retraites kunnen doorgaan. Ook dit jaar is er weer een royaal aanbod met mooie thema’s. 

klik hier voor de aankomende retraites

Unieke boekenactie

De maand van de spiritualiteit en de lockdown zijn redenen om twee boeken sterk af te prijzen. Geluk binnen handbereik van 17,50 voor 7,50 en Geaarde spiritualiteit van 14,90 voor 7,50. Kijk voor meer informatie of bestel ze nu via de  boekenpagina