Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Een meditatieve leefstijl

Net als eten en slapen is mediteren een natuurlijk proces. Het helpt je om je meer bewust te worden van wat er is, je aandacht te versterken, de constante gedachtestroom rustiger te laten worden en je accu op te laden.
Deze retraite is een mooie gelegenheid kennis te maken met verschillende meditatievormen. Je maakt gebruik van de adem, beweging, stilte en muziek. Je gaat ook na wat écht belangrijk voor je is in je leven en hoe je daar de aandacht op kunt richten. Dit alles doen we aan de hand van meditaties, oefeningen en verstilling. Deze retraite kan je motiveren een weg te vinden in voor jou geschikte meditatievormen en hoe je een meditatieve leefstijl kunt realiseren.
Mediteren is namelijk niet hetzelfde als een meditatieve leefstijl, het is een hulpmiddel. Zo’n leefstijl is meer dan alleen maar iedere dag één of twee keer mediteren. Een meditatieve leefstijl helpt je om waakzaam, helder en aandachtig te leven. En als je alert kunt blijven en leeft met aandacht, is elke handeling meditatie. Een meditatieve leefstijl wordt dan een kwaliteit van leven.