Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Leven met aandacht en mildheid

Je hebt vast wel de ervaring dat je ‘s avonds, na een drukke dag, moe op de bank neerploft. En als je terugblikt stel je vast dat je actief bent geweest en veel hebt gedaan. Maar is dat écht van waarde en bevredigend? Wat heeft die dag je aandacht gehad? Wat wil je dat aandacht krijgt? Ben je aandachtig aanwezig bij alles wat je doet? Antwoorden op deze vragen helpen je erachter te komen wat voor jou écht belangrijk is zodat er meer voldoening, plezier en ontspanning in je leven kan komen. En als je weet wat je aandacht zal krijgen kun je aandachtig aanwezig zijn. Zo’n leven in het hier en nu is een sleutel voor een bewust en vreugdevol bestaan. En als je ook nog de kwaliteiten van het hart, zoals mildheid en vriendelijkheid, wekt en gebruikt zul je zien hoe gemakkelijk het is aandachtig en rustig te leven.

Tijdens deze retraite ga je na waaraan je wél en geen aandacht wil schenken en wat je telkens weer afleidt van je pad. Aan welke mensen en taken wil je betere aandacht schenken? Hoe kun je aandachtig aanwezig zijn en vooral ook liefdevolle aandacht geven aan wat er op je pad komt?

In deze retraite zijn er, naast meditaties opdrachten, reflecties en verstilling. Al deze oefeningen zijn erop gericht te groeien in liefdevolle aandacht. In deze retraite komen de verschillende aspecten van een leven met liefdevolle aandacht aan de orde: tijd nemen, focus houden, luisteren, stress loslaten, aandacht geven op maat, aandachtig aanwezig zijn en leven vanuit je hart.