Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Emoties: bron van vitaliteit

Onze westerse wereld is gebouwd op rationaliteit, dat zie je bijvoorbeeld in het onderwijs. Daar ligt veel nadruk op de cognitieve ontwikkeling. Tekenen en gymnastiek noemen we zelfs vakken achter de streep. Die lijken minder belangrijk. En natuurlijk is de cognitieve vorming belangrijk, maar het is wel jammer dat emoties zo weinig aandacht krijgen, want die spelen een belangrijke rol. Waarom denk je anders dat we op de fiets door rood rijden als dat goed uitkomt, applaudisseren na een muziekuitvoering of sporters toejuichen? Behalve rationeel, zijn we ook emotioneel.

Maar misschien vinden we emoties gevaarlijk of bedreigend, en laten we ze liever niet toe. Je kunt er ook anders naar kijken. Dat ga je doen tijdens deze retraite waar je ontdekt dat emoties krachtbronnen zijn die jou vitaliteit schenken.

Tijdens deze retraite verkennen we onze emoties, komen ermee in contact, geven ze ruimte en leren er mee om te gaan. Dan gaat ons leven (nog meer) stromen en wordt onze vitaliteit groter. Als we goed om leren gaan met emoties hoeven we niet meer bang te zijn dat ze ons overspoelen en kunnen we optimaal van deze krachtbronnen profiteren

Naast een paar korte inleidingen op het thema bestaat deze retraite uit: meditaties, reflectie-opdrachten, uitwisseling via korte gesprekjes en meditatieve beweging.