Logo-Ton-Roumen-zoeken-naar-zin-op-je-levensweg

Heb je al gepauzeerd?

Mijn eerste personal computer schafte ik in 1988 aan. Ik was er blij mee en gebruikte die vaak. Daarmee rees wel het gevaar dat ik te lang achter het beeldscherm zou zitten. Gelukkig was er een programma verkrijgbaar dat je gemakkelijk kon installeren en je waarschuwde als je twee uur achter het beeldscherm zat. Die waarschuwing was het signaal om even een pauze in te lassen. Een mooi hulpmiddel om tijdig met je werk te stoppen. Zie hier de voorloper van de mindfulness gong die tegenwoordig veel wordt gebruikt.  

De mindfulnessbel is een gong die je eraan herinnert om te stoppen waarmee je bezig bent en een pauze in te lassen. Daarin ga je na of je nog goed in je vel zit en goed bij jezelf bent. Dat doe je door met de aandacht naar de adem te gaan. Een moment van mindfulness. Steeds als je de gong hoort, stop je met wat je doet, keer je terug naar jezelf, ontspan je en word jij je opnieuw bewust van je adem. Je kunt zelf bepalen hoe vaak de gong op een dag zal klinken. Bijvoorbeeld drie keer. De gong kun je gemakkelijk installeren op je computer of telefoon. Dat zal de druk van je werk verminderen, vertragend werken en daarmee een rustgevend effect hebben. Als meer mensen meedoen, bijvoorbeeld op je werk of in je gezin, zal dat voor iedereen kalmerend en positief zijn. De mindfulness gong biedt op een simpele manier de mogelijkheid tot rust te komen, volledig aanwezig zijn en te genieten van je aandachtige ademhaling.

De mindfulness gong is een initiatief van de bekende boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh. Veel mensen maken er gebruik van en pauzeren een paar keer per dag wanneer ze het geluid van de gong horen. Je kunt de minfulness gong vinden op: https://awakeningbell.org/

Aankomende retraites:

klik hier voor de aankomende retraites